Cat School Services, S.L. Càtering Barcelona Barcelona

ENSENYAMENT CONCEDIRÀ BEQUES MENJADOR A 12.000 ALUMNES MÉS

La Generalitat deixarà de calcular l’accés utilitzant l’IRSC i es basarà en el llindar de la pobresa

12/09/2016

Ensenyament concedirà beques menjador a 12.000 alumnes més

Una modificació en els barems amb els quals el Departament d'Ensenyament calcula l'accés a les beques menjador farà que 12.000 menors més rebin l'ajuda a partir del curs vinent. L'anunci el va fer diumenge passat la consellera Meritxell Ruiz en una entrevista a TV3, però ahir van transcendir els detalls. Es deixarà d'utilitzar l'actual indicador de renda de suficiència (IRSC) i l'accés es basarà en el llindar de risc de pobresa.

Els consells comarcals, encarregats d'atorgar l'ajuda, utilitzaven una fórmula que tenia en compte 1,5 vegades l'IRSC i el nombre de membres de la família. Així, per exemple, una llar de quatre membres (amb dos menors) tenia dret a una ajuda si els seus ingressos no superaven els 16.541 euros anuals. En els càlculs amb el nou indicador, el límit per a la mateixa família s'eleva fins als 19.151 euros, la qual cosa augmenta la cobertura.

La Generalitat calcula que per poder assegurar l'ampliació caldran 10 milions d'euros addicionals. En aquest curs ja s'han atorgat unes 80.000 ajudes, comptant les del 50% i les del total de l'import. La Federació d'Associacions de Pares i Mares de Catalunya (FAPAC) va insistir ahir en la necessitat d'una ajuda universal de menjador. Amb l'ampliació de la cobertura, només el 8% dels escolars catalans tindran una beca.