Cat School Services, S.L. Càtering Barcelona Barcelona

LA SÍNDICA DE GREUGES DENUNCIA QUE LES BEQUES MENJADOR SÓN INSUFICIENTS

Un 14,2% de nens d’entre 3 i 16 anys pateixen una mancança material severa

13/09/2016

La síndica denuncia que les beques menjador a Barcelona són insuficients

La Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, considera que les beques menjador encara són insuficients a Barcelona perquè hi ha un 14,2 % de nens entre 3 i 16 anys, que s'estimen en 26.571, amb una mancança material severa, mentre que les ajudes extraordinàries d'aquest curs seran 12.077.

La defensora ha supervisat una queixa de la FAPAC i algunes AMPA en el marc de la campanya "SOS beques menjador" i ha conclòs que l'Ajuntament de Barcelona "ha de preveure una partida oberta de pressupost a l'efecte de poder incorporar al sistema de beques aquells casos en els quals es pugui generar la necessitat".


"Malgrat l'esforç de l'Ajuntament de Barcelona per incrementar les ajudes individuals de menjador escolar, la cobertura de necessitats ha estat tardana i encara és insuficient", ha afirmat Vilà, que ha recomanat al Comissionat d'Educació i Universitats que consideri "l'ampliació de les beques extraordinàries de menjador, les que cobreixin la totalitat de menjars, com una prioritat per donar resposta a totes les situacions de necessitat".

Vilà planteja estudiar "mesures correctores adequades" per minimitzar l'impacte de la tramitació de les ajudes individuals de menjador als centres escolars, especialment als centres educatius dels barris amb uns índexs de necessitat més grans. Algunes de les zones amb més famílies en situació de vulnerabilitat són Nou Barris, la franja Besòs i alguns barris de Ciutat Vella, Sants-Montjuïc i Horta-Guinardó.

En l'informe, la síndica reconeix l'"important" esforç de l'Ajuntament, des del mandat passat fins a l'inici de l'actual, per incrementar les quantitats destinades a les ajudes de beques menjador, amb uns augments d'un 12,42 % el curs 2013-2014; d'un 18,07 % el curs 2014-15 i d'un 30,08 % el curs actual, però tot i això considera que la partida segueix sent "insuficient".