Cat School Services, S.L. Càtering Barcelona Barcelona

L’AJUNTAMENT DESTINA 2,8 MILIONS MÉS PER AMPLIAR LA BECA MENJADOR COMPLETA

El consistori ja posa més diners que el Consorci d’Educació per a aquestes ajudes

13/09/2016

L’Ajuntament destina 2,8 milions més per ampliar la beca menjador completa.

Un total de 19.751 nens barcelonins van rebre una ajuda de l'Ajuntament per pagar el menjador el curs escolar 2014-2015. Dues de cada deu d'aquestes beques eren pel total de l'import, 6 euros. El govern que presideix Ada Colau ha decidit augmentar 2,8 milions la partida que es dedica a aquest complement alimentari per ampliar la cobertura de les famílies que reben l'ajuda fins a cobrir el 100% del cost.

La tinenta d'alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, ha explicat que els barems per atorgar les ajudes (renda i una valoració d'acord amb situacions específiques com famílies monoparentals) es mantenen estables però amb la nova partida és possible que moltes famílies que abans només tenien dret a l'ordinària (3 euros) puguin rebre ara l'import de la beca completa.


Amb aquesta partida addicional, les aportacions per a beques menjador previstes per al curs 2015/2016 serà de 14,3 milions d'euros, un 24% més que el curs anterior. Aquesta ajuda la paga el Consorci de Barcelona, l'administració del qual es divideix entre la Generalitat (60%) i l'Ajuntament (40%). No obstant això, el Consistori ja posa més diners extraordinaris que tots els diners que surten del Consorci.

Any rere any les aportacions addicionals de Barcelona han pujat. El curs passat van ser de 5,5 milions d'euros. El llavors alcalde Xavier Trias, des que va començar el seu mandat, es va comprometre a deixar la partida oberta per poder donar resposta a tota la demanda d'aquells que compleixen els requisits.

Des del curs 2010-2011, la Generalitat no fa una aportació addicional, més enllà del que lliura al Consorci per sufragar el seu funcionament i, especialment, pagar els mestres. Ortiz ha demanat “coresponsabilitat” al Govern per poder augmentar l'abast de les beques. El curs passat va haver-hi un total de 24.342 sol·licituds, 4.591 de les quals no es van concedir perquè no complien amb els requisits.