Cat School Services, S.L. Càtering Barcelona Barcelona

LES ENTITATS RECELEN DEL SISTEMA DE CONTRACTACIÓ DE MENJADORS ESCOLARS

Les entitats recelen del sistema de contractació de menjadors escolars

13/09/2016

La nova normativa busca homologar les empreses que presten un servei per facilitar la contractació per part dels directors dels centres.
Es denuncia que aquest nou model expulsa les pimes de la possibilitat de gestionar aquest servei.

La borsa de proveïdors del servei de menjador escolar que vol crear el Departament d'Ensenyament genera recels en ajuntaments i entitats socials. L'Associació Catalana d'Empreses del Lleure, l'Educació i la Cultura (ACELLEC) va denunciar ahir que aquest nou model expulsa les pimes de la possibilitat de gestionar aquest servei.
 

Fa tres setmanes, Ensenyament va publicar el plec de l'acord marc per al servei en 190 centres del Maresme i el Vallès Oriental. Aquestes comarques van ser les primeres a renunciar a la competència de contractar el servei en els casos en què no ho fa l'associació de pares i la van retornar al departament. La intenció és estendre aquest mètode a comarques com el Baix Llobregat i el Barcelonès.

El plec de condicions divideix en quatre lots els centres, depenent del nombre de comensals. Les empreses poden escollir els lots que desitgin, però han de certificar una capacitat econòmica o experiència –haver fet treballs semblants en els últims tres anys–. La Generalitat vol certificar els proveïdors perquè els directors dels centres, els que finalment fan la contractació, tinguin una guia i evitar la discrecionalitat.

El cost total d'aquest servei es calcula en 50 milions d'euros. La CUP d'alguns municipis del Maresme critica que aquesta convocatòria es faci en ple estiu i demanen que s'ampliï el temps per assegurar que les pimes puguin concursar. ACELLEC es planteja recórrer contra l'acord, ja que considera que, a més, treu al centre la possibilitat d'intervenir en “el projecte escolar del menjador”.